Finans- och försäkrings-

branschens a-kassa

Bli medlem i a-kassan för bara 140 kr per månad!
Vi hjälper dig byta a-kassa till oss.

Ett medlemskap hos oss ger dig trygghet om du står utan arbete. Försäkra din inkomst du också!

Om du är medlem i en annan a-kassa idag och önskar byta till oss, kan vi hjälpa dig. I mitten på ansökan hittar du en ruta om att ge oss fullmakt för ditt byte. Om du kryssar i rutan, ordnar vi hela bytet för dig och du behöver inte kontakta din nuvarande a-kassa.

Bli medlem i a-kassan.

Vem kan bli medlem?

Vi är a-kassan för dig som anställd eller som driver eget företag inom finans- eller försäkringsområdet. Du arbetar på ett försäkringsbolag, på en bank, hos en försäkringsförmedlare, på en investmentbank eller på en a-kassa. Du kan bli medlem hos oss oavsett utbildningsbakgrund och både som anställd, egen företagare eller som chef. 

Du kan få medlemskap från den första i den månad du söker medlemskap. Om du är medlem i en annan a-kassa kan vi hjälpa dig med bytet till oss. Gör en ansökan om medlemskap och kryssa i rutan för att få hjälp med bytet.

Medlemskap kan beviljas fram till att man fyller 66 år

 

Aktivitetsstöd från Försäkringskassan?

Ett medlemskap i en a-kassa kan påverka även storleken på ett eventuellt aktivitetsstöd från Försäkringskassan. Tänk därför på att du behöver vara medlem i a-kassan även om du ska delta i en arbetsmarknadspolitisk aktivitet för att inte förlora inkomst. Ska du delta i ett arbetsmarknadspolitiskt program eller om dina dagar från a-kassan är slut, är det alltså fördelaktigt att fortsätta vara med i a-kassan även när ersättningen betalas ut av Försäkringskassan.

Ansök här

Hur ansöker du?

Du ansöker enkelt om medlemskap genom att fylla i en elektronisk ansökan som du kommer åt med hjälp av e-legitimation/BankID. Har du inte e-legitimation/BankID kan du kontakta oss så hjälper vi dig. Om du vill ha hjälp att byta från en annan a-kassa, kryssar du i rutan som ger oss fullmakt att ta kontakt med din nuvarande a-kassa. Vi ordnar då bytet och ser till att du får med dig all tid som medlem i din nuvarande a-kassa, till oss.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Bli medlem

För endast 140 kr får du:

  • Försäkrad lön
  • Branschkunnigt stöd
  • Snabb personlig service

Kontakta oss

Telefontider idag: stängt
  • Måndag10:00-12:00 & 13:00-15:00
  • Tisdag09:00-12:00 & 13:00-16:00
  • Onsdag09:00-12:00 & 13:00-16:00
  • Torsdag09:00-12:00 & 13:00-14:00
  • Fredag09:00-12:00 & 13:00-15:00
  • Lunchstängt12:00-13:00
  • Inga avvikande öppettider just nu